In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok.

Daar heeft de Tweede Kamer mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Tijdens de avondklok is het verboden om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ‘s ochtends buiten te zijn. De twee formulieren die u nodig hebt als u toch buiten moet zijn voor het werk tijdens de avondklok zijn nu te downloaden.
 
U mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en u een geldige reden hebt. In dat geval moet u een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen. Als het nodig is dat u voor werk naar buiten gaat, moet u ook een ‘Werkgeversverklaring’ tonen. In sommige, specifieke gevallen is een formulier niet nodig. De Rijksoverheid stelt formulieren beschikbaar op haar website. Het is niet de bedoeling dat u uw eigen formulieren maakt.
 
 
Naast de avondklok treft het kabinet meer maatregelen om besmettingen te laten dalen, de verspreiding van de huidige en de nieuwe varianten van het virus te vertragen en ervoor te zorgen dat nieuwe varianten zo min mogelijk ons land binnen komen. Het kabinet vraagt mensen bovendien om zo veel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken en zo min mogelijk andere mensen te ontmoeten.
 
De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur.

Samen van Vakdiploma naar Eurovergunning.