Van Vakdiploma naar Eurovergunning

Wilt u Eigenrijder worden, een transportbedrijf starten of overnemen? Dan heeft u een communautaire vergunning of kortweg Eurovergunning nodig. Vakdiplomanodig.nl begeleidt u tijdens het hele traject naar het vakdiploma, kortom: van vakdiploma naar Eurovergunning.

Vakdiplomanodig.nl is nieuw maar toch vertrouwd op de markt want onze docenten hebben jaren ervaring met het geven van de lesstof voor het vakdiploma beroepsgoederenvervoer. U kunt uw eigen leertempo bepalen omdat onze cursus modulair is. De opbouw is geheel personaliseerbaar: alleen op zaterdag, alleen door de week, door de week en zaterdag gecombineerd, vak voor vak, de zwaarste modules Financieel en Calculatie klassikaal en de overige zelfstandig. De cursist staat centraal bij ons en door onze examengerichte lesmethoden gaat u goed voorbereid naar de examens. Door uw inzet en onze jarenlange ervaring zult u de cursus succesvol doorlopen. Wij hebben voor u een stappenplan opgesteld om van vakdiploma naar Eurovergunning te komen.

Getuigschrift van vakbekwaamheid voor nationaal vervoer van goederen over de weg

Om de vergunning te verkrijgen moet u voldoen aan 3 eisen:

Betrouwbaar:         U moet dit aantonen met een V.O.G. de verklaring omtrent gedrag.

Kredietwaardig:     U moet voldoende financiële middelen hebben om uw onderneming te starten.

Vakbekwaam:         U moet in het bezit zijn van het vakdiploma beroepsgoederenvervoer.

De cursus voor het vakdiploma beroepsgoederenvervoer bestaat uit zes modules:

Stappenplan:

Wij hebben een eenvoudig stappenplan ontwikkeld om het traject van Vakdiploma naar Eurovergunning te vergemakkelijken. Meer informatie over het stappenplan vindt u terug door op deze link te klikken.

Vrijstelling:

Misschien heeft u door uw vooropleiding recht op één of meerdere vrijstellingen. Alle info over vrijstellingen vindt u op de site van het CBR 

Aanvraag Eurovergunning:

Als u geslaagd bent voor alle zes modules dan kunt u bij de NIWO uw communautaire vergunning of Eurovergunning aanvragen.